Úprava vstupu do školy – rekonstrukce Bezručovy ulice

Bezpečně do školy aneb dopravní situace v době stavby

Stavební práce v ulici Petra Bezruče, které budou probíhat až do prosince, sice ve výsledku přinesou nový přechod pro chodce, parkovací stání a chodníky a výrazně přispějí ke zvýšení bezpečnosti školáků, ale po těch několik měsíců, kdy se ještě bude stavět, to bude kolem školy dopravně náročnější a bude třeba mít se na pozoru. Přinášíme proto několik základních informací a s nimi spojených proseb. Děkujeme moc za spolupráci.

1) Ulice Petra Bezruče bude až do 5. 12. plně uzavřena. Přejezdná je jen v křížení s ulicí Čechovou.
2) Školní vchody do ulice Petra Bezruče budou uzavřeny, do školní budovy lze vstupovat hlavním vchodem nebo přes dvůr z ulice Sokolské.
3) Průjezd kolem školy je zabezpečen ulicí Sokolskou. Aby byl co nejplynulejší, prosíme, abyste v ulici Čechova a Sokolská minimalizovali pohyb a parkování.
4) Školní autobusy budou zastavovat při příjezdu i odjezdu na dočasné autobusové zastávce, která je umístěna v zatáčce u Bezovky, kde se ulice Tyršova mění v ulici Školní. Prosíme řidiče osobních automobilů, aby autobus nepředjížděli.
5) Od dočasné zastávky budou odcházet do školy pod dohledem asistentek prevence kriminality a strážníků městské policie ke škole, prosím, instruujte děti, aby byly opatrné.
6) Mimořádné autobusové spoje (doprava na plavání atd.) budou odjíždět od kina z ulice Na Průhoně (žáci budou informování učiteli).

Děkujeme za ohleduplný a přemýšlivý přístup, který nám pomůže společně situaci zvládnout.

V případě vzniklých problémů budeme situaci neprodleně operativně řešit, děkujeme za případné připomínky a náměty.

Bezpečnost žáků je hlavním cílem, děkujeme, že zvážíte i nutnost dopravy autem, každé vozidlo, které ubyde, přispěje bezpečnosti.

Radim Wolák, starosta města, 606 66 88 01
Petr Došek, ředitel školy, 731 659 308


Po dobu stavebních prací v Bezručově ulici bude sloužit hlavní vchod pouze žákům II. stupně, žáci I. stupně budou do školy vcházet přes školní dvůr.
Boční vchod zůstane po dobu rekonstrukce uzavřen.

V přiložené nákresu je znázorněn přístup do školy od dočasné zastávky v Tyršově ulici

One thought on “Úprava vstupu do školy – rekonstrukce Bezručovy ulice

  1. Dobrý den , chápu ,že stavební práce jsou důležité a jsou jen dočasné, ale nákres znázorňující
    přístup dětí do školy , není zrovna bezpečný. Autobusová zastávka v zatáčce , nebo zrušení přechodu pro chodce od parkoviště COOP. Místo toto budou muset děti přes dva přechody
    v křižovatce před školou. Přes křižovatku, která bude hodně vytížená . Proč přecházet dvakrát, když je možno přejít jednou ( z parkoviště COOP přímo ke škole ) a bezpečněji, protože je lépe vidět na obě strany a cesta do školy je kratší.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..