Promítání filmu V síti pro 2. stupeň


Vážení rodiče,

dovoluji si připomenout, že zítra tj. 15.10.2021 proběhne na naší škole preventivní program určený žákům druhého stupně. Jedná se o promítání filmu V síti. V síti se popisuje celá řada rizikových fenoménů, zejména pak tzv. sexting a kybergrooming.

Sexting je dobrovolné sdílení vlastních intimních materiálů (fotografií, videí, případně sexuálně explicitního textu) s jinými osobami (partnerem, přáteli, ale také např. neznámými lidmi).

Kybergrooming, což je termín, který označuje manipulaci dítěte v online prostředí jinou osobou s cílem přivést dítě na osobní schůzku v reálném světě

Speciální verze filmu V síti: Za školou (63 minut) pro školní i veřejné projekce je navržena tak, aby při jejím zhlédnutí nedocházelo k traumatizaci dětských diváků – neobsahuje tedy násilný či pornografický obsah, ale zachovává vývoj celého příběhu, tedy i komunikaci hereček s dospělými uživateli internetových služeb (abuzéry), z nichž část tvoří tzv. „sexuální predátoři“, kteří jsou schopni přimět dítě k poskytnutí vlastních intimních materiálů či osobnímu setkání.

Po celou dobu této akce bude se žáky třídní učitel, film je spuštěn pro každou třídu, tj. v kmenové třídě. Po skončení následuje beseda s odborníky a diskuse s p. učitelkou třídní.

Film je určen pro žáky druhého stupně, kde tvůrci filmu uvádějí od 12. let. Některým žákům 6. třídy bylo 11 let, tudíž je možné při nesouhlasu s promítáním nechat žáka doma a přivést na vyučování v 10.45 hod.

Děkuji za přečtení a zvážení.

Přeji hezký den a s pozdravem

Metodik prevence ZŠ Velvary

Mgr. Václava Dvořáková

15.10. od 9.00 hod v rámci prevence zneužití dat na sociálních sítích pro žáky bude streamován film V síti pro druhý stupeń. Vstupné na tento stream hradí KRPDŠ, děkujeme.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..